4H-Ikis (ikäihmistenpalvelu)

Ikis-koulutuksen aikana käydään läpi muun muassa asiakaspalvelun ja siivouksen perusteita, ikääntymiseen liittyviä asioita ja ensiaputaitoja. Kurssilla tutustutaan myös 4H:n toimintaan. Koulutus koostuu noin 15 tunnin teoriaosuudesta.

Koulutukseen voi osallistua sinä vuonna kun täyttää 16 vuotta. Yläikäraja on 28 vuotta.

Nuoret käyvät yleensä asiakkaan luona 1-4 kertaa kuukaudessa. Työ sopii sivutoimisena tehtäväksi esimerkiksi opiskelujen ohella.

Kuva: Suomen 4H-liitto / Jussi Vierimaa

Kurssin jälkeen voit tehdä työkeikkoja seniori-ikäisten (yli 65 v.) asiakkaidemme luona. Työ on pääasiassa kevyttä siivoustyötä tai asioimisapua. Työ ei ole kokopäivätyötä, vaan koulun ohessa tehtävää keikkatyötä. Työstä maksetaan palkkaa.

Ikis-toiminnan alueet ovat Vantaa ja Helsinki, mutta myös muualla asuvia otetaan kursseille, mikäli kulkeminen asiakkaiden luo onnistuu.

Ensimmäinen asiakaskäynti käydään kokeneen ikäihmistenpalvelutyöntekijän kanssa. Käynti sisältyy koulutukseen.

Seuraava kurssi järjestetään Helsingissä syyskuussa 2017. Ilmoittautumisaika kurssille on 7.-20.8.2017.

Kurssi järjestetään Helsingissä, Pauligin huvilalla osoitteessa Mechelininkatu 36 A, 00260 Helsinki.

Aikataulu kurssille on seuraava:

La 9.9 klo 10-16

Su 10.9 klo 10-16

Ma 11.9 klo 17-18:30

Aikatauluun voi tulla muutoksia. Tarkemman aikataulun saat ennen koulutuksen alkua sähköpostiisi.

Kurssin hinta on jäsenmaksu. Jäsenmaksu kaudella 1.9.2016-31.8.2017 on 35€ / yksi jäsen, tai 70 € / perhe