4H-Ikis (ikäihmistenpalvelu)

Seuraava kurssi järjestetään keväällä 2019. Katso kurssien aikataulut täältä.

Koulutuksessa käydään läpi mm. seuraavia aiheita:

1. Ikääntymiseen liittyviä asioita ja ensiaputaitoja

2. Asiakaspalvelua ja siivouksen perusteita

3. Kurssilla tutustutaan 4H:n toimintaan ja työelämäkasvatukseen

Koulutuksen jälkeen on mahdollista työllistyä 4H Ikäihmistenpalvelun työntekijäksi. Työnkuvaan kuuluu mm. saattamis, -ja asioimisapu, siivoustyö, virikkeistäminen ja seuranpito. Työ ei ole kokopäivätyötä, vaan koulun ohessa tehtävää keikkatyötä. Työstä maksetaan tuntipalkkaa sekä matkakorvaus. Työntekijä saa itse määrittää työnmäärän.

​Koulutuksen kesto on noin 16 oppituntia ja se sisältää sekä teoriaa, että käytäntöä. Kurssin käytyä saa kurssitodistuksen. Koulutukseen voi osallistua sinä vuonna kun täyttää 16 vuotta, yläikäraja on 28 vuotta.

Ikis-toiminnan alueet ovat Vantaa ja Helsinki, mutta myös muualla asuvia otetaan kursseille. Pääasiassa asiakkaat ovat kuitenkin Helsingin ja Vantaan alueella.